This is your life.




Kiss me again if you want, I don't mind.




Rock me mama like a southbound train.








Ja, och så ska man ju kommentera valet också..



Beskedet att SD kommit in i riksdagen kom ju inte som en chock precis. Men jag är faktiskt lite förvånad över med vilken marginal de kom in! De gick ju om vänstern fär sjutton.

Jag ska inte säga så mycket egentligen, jag är som sagt inte förvånad.

MEN vad jag faktiskt vill säga är att nu är det upp till kamp som gäller. I dessa tider av missnöje, främlingsfientlighet, övervakning, misstro och egoism är det väldigt viktigt att vi all ser till att sätta ner foten innan det är för sent. Och dte räcker faktiskt inte med att gå med i en "SD ut ur riksdagen- Ja tack"- grupp på facebook. Det räcker inte att sitta och ojja sig framför TVn när nyheterna går på och tycka att allt är skit. Vi måste faktiskt göra lite mer än så för att det ska bli någon förändring.

Jag har några heta tips för dig som liksom jag tycker att det är dags att gå upp till kamp men som inte riktigt vet var man ska börja.

1. Prata politik och samhälle

Detta är det absolut viktigaste som finns i en demokrati, friheten att säga vad du tycker och tänker. Diskutera med dina vänner och med nya bekantskaper. Sprid dina tankar, lär av andra och framför allt: reflektera över vad det faktiskt är du tycker.

2. Läs/ titta
Kunskap är faktiskt en förutsättning för att kunna utveckla en egen åsikt. Du som gillar att läsa kan ju läsa böcker, tidskrifter, artiklar på internet m.m. Om tex politik, samhälsstyrning och historia. Du som tycker att läsning är trist kan ju kolla på film. Allt från gamla historiska filmer till youtubeklipp och dokumentärer. Det finns otroligt mycket kunskap att hämta genom att titta! Men se till att tänka riktigt noga på punkt 3 när du insuper din kunskap.

3. Var kritisk

Hela tiden, överallt, mot alla. Detta innebär inte att du ska vara nojjig eller att du inte ska lita på folk. Men lita inte på allt som rapporteras i media, ta allt folk säger med en nypa salt. ALLA åsiker är vinklade, även din pappas eller din bästa kompis. Lyssna, ta till dig men tänk alltid på att det finns två (eller fler) sidor av saker. Så även om din pappa säger att alla som är präster är pedofiler, eller även om illustrerad vetenskap skriver det, så innebär det inte att det är sanningen. Var medveten om det.

4. Engagera dig
När du har en åsikt, en uppfattning om vad du vill och var du står så kan du ju engagera dig. Gå med i ett parti, en förening, eller ställ dig på speakers corner och skrik ut din ilska mot samhället, starta en åsiktsblogg. Vad som helst, bara du engagerar dig.



Lyssna nu:


Home. Home again.



Är det något som är jobbigt med att vara iväg och gör roliga saker så är det hemkomsten. Man är så förbannat rastlös veckorna efteåt. Jag kan liksom inte sitta still i mer än nån minut. Frustrerande.


London


Nu är jag hemkommen från London. HA, det var en liten luring! Det visste ni inte! det är otroligt skönt att vara hemma iaf. Jag kom egentligen hem igår, men efter att har snittat 2h/natt i tre nätter så var det bara att slänga sig på kudden direkt. Har nu sovit brutalt länge och känner mig lealös. Måste på andra tankar asap dock för det är dags för jobb!


Randomkittengenerator- surftips #3



Seriöst, jag dör. Cuteness oveload BIG time. http://www.randomkittengenerator.com/



The world of tomorrow collection.



Nu har Nauclér Designs nya kollektion- The world of tomorrow kommit. Den är gudomlig, kolla in här.






The death of Bunny Monro.



Oh vilka höga förväntningar jag hade på den här boken. Jag gillar Nick Cave som musiker och många av hans låttexter är väldigt intressanta. MEN detta var något av det värsta jag läst på länge.
Man kan spela på gubbsjuka, sex, dekadens och misär på ett helt galet snyggt sätt, som tex Bukovski och Dahlström. Men Cave gör bara något tragiskt försök till att efterlikna storhetena inom genren. Det är inte orginellt, det är bara gubbigt, respektlöst och det luktar faderskomplex deluxe över hela skiten.

Lite mer info om handlingen finns här för den som är intresserad.

Läs inte The death of Bunny Monro om du inte är medelålders man med faderskomplex.


I'm a midnight toker.



Hade jag varit rökare så hade jag tagit en cigg nu. Ibland önskar jag nästan att jag faktiskt var rökare, det ser så förbannat gott ut när någon tänder en jävel.



Zzz...



Jag är inte pigg och SÅ opepp på att jobba. Hade hellre legat kvar i sängen ett tag till och sedan haft en mysig lördag.

Hoppas ni får en bra dag i alla fall!


Ögongodis #2





James Dean.


Kontring till SDs valfilm.



Jag antar att ingen har missat SDs kassa (men effektiva) PR-kupp med valfilmen som var lite vulgär, blev förbjuden och fick publicitet utav bara helvete. Nu har det kommit en snygg kontring till filmen som faktiskt är riktigt rolig :)

 

 


Bling bling to everything.



Hittade ett gulligt pysseltips på bloggen Bling bling to everything. Tjejen som har bloggen blinblingar en tavelram, kul idé! Som ni ser är det inte riktigt klart men den som vill följa processen kan ju kolla in bloggen. Orginalinlägget hittar ni här.

Nu blev jag lite pepp på att pimpa ramar. Skulle vilja testa med att klä i tyg också.


RSS 2.0