Blood of the sun.



Jag var och kollade på Mountain i torsdags. Jag hade hoppats på att det skulle låta så här, men det gjorde det inte. Alls.


The Innocents.



Jag har kommit lite i ett kulturflow nu, kollar på jättemycket film och upptäcker ny musik. Just nu är jag inne väldigt mycket på gammal skräckfilm. Så jag tänkte passa på att släppa ett litet filmtips, The innocents från 1961.

Det är en riktigt snygg och kuslig film som handlar om en tjej som blir governess och får ta hand om ett par mer eller mindre övergivna barn i ett stort hus på engelska landsbygden. Hon upptäcker snart att barnen verkligen är en sort för dig och att det har fler orsaker än att de lever isolerat..








Mary Gauthier.



Mary igår var jättebra. Verkligen jättebra. Hon har så mycket bra att säga den kvinnan. Hennes låtar berättar helt underbara historier och när man får höra bakgrunden till dem blir man bara mer förtjust. Jag älskar hennes iakttagningsförmåga, hon lägger märke till samma typer av moment i livet som jag själv. Vilket såklart gör att jag ofta känner mig träffad.

Något som hon gör så fantastiskt med är att hon, trots hennes "hårda" liv och allt hon har varit med om, fortfarande tror på kärleken. Hon sjunger bland annat att främlingars godhet ger henne hopp och tro. Det är något som jag själv inspireras av, främlingar. Kontakt med främlingar och ögonblicksmöten med främlingar. Och då menar jag främlingar som förblir främlingar, inte de man sedan skapar en relation med.
Vad jag skulle komma till var i alla fall att jag har kommit på mig själv med att börja bli ganska bitter, och det kändes som att den insikten blev ännu klarare igårkväll. Jag måste verkligen jobba på min människosyn och på min attityd till saker och ting. Hela samhällsklimatet som råder nu och mitt avståndstagande från min hemstad och mitt gamla liv har gjort att jag själv tappat hoppet lite. Och kanske lite tappat tron på kärlek. Jag måste återfå den.


I drink.



Oj jisses, jag har glömt att nämna att nu är livehösten 2010 igång på riktigt! I fredags var det Deströyer 666 och Watain på KB. Imån är det dags för den här donnan, Mary Gauthier, att spela på Palladium.


Ghouls night out.









RSS 2.0